Blog - Imbiber Beads super absorptiematerialen

IMBIBER BEADS®: het enige 100% absorptieproduct verkrijgbaar in de wereld is ook los of in bulk verkrijgbaar!

IMBIBER BEADS® is een product dat revolutionair is op het gebied van olie- en chemicalienbestrijding. Het is een echte absorbent (ASTM F716) wat betekent dat er geen vloeistof meer afgegeven kan worden nadat deze eenmaal is opgenomen, het proces van absorberen is uniek.

IMBIBER BEADS® neemt de meeste organische chemicaliën, zoals benzine, diesel- / gasolie, PCB's en minerale oliën, op in zijn bodystructuur waarbij het product opzwelt (tot zelfs 27x het eigen volume). Hierbij wordt de vloeistof in een vaste stof omgezet.

Ook het uitdampen van schadelijke gassen van de opgenomen vloeistoffen door het product heen is 600-700% minder dan die van adsorbents zoals polypropyleen of cellulose alternatieven, dit betekent een veiligere en gezondere werkomgeving.

Het product drijft op water en is verkrijgbaar in matten, olieworsten of als los strooimateriaal.

Uitermate geschikt om onder andere diesel / gasoliën van het oppervlaktewater af te halen en om verontreinigd bilgewater in schepen te bestrijden.

Nieuw: de laatste versie van dit product kleurt automatisch rood als er een gevaarlijke vloeistof is opgenomen! U kunt dus snel zien of u een lekkage heeft!

Naast IMBIBER BEADS® zijn er nog 2 varianten beschikbaar:

AQUABIBER® voor het inkapselen van water en waterachtige vloeistoffen.

Toepassing 

Effectief "opnemen en vasthouden" van: water en waterachtige oplossingen, BLOED, URINE. Fluorwaterstofzuur HF (48%). Zoutzuur HCl (37%). Zwavelzuur H2SO4 (30%). Zout water NaCl. Plantenkruiden in wateroplossing. Calcium Chloride oplossing CaCl2. Formaline Formaldehyde (37%) (methanal oplossing). Natrium Hydroxide in water: NaOH in H2O (25%).

En als laatste UNIBIBER® voor het inkapselen van verschillende vloeistoffen, een combinatie van IMBIBER BEADS® en AQUABIBER®.

Alle 3 de varianten zijn in de vorm van doeken, worsten en strooimateriaal in diverse maten en opnamevolumes verkrijgbaar. Neem gerust contact op voor uitgebreid advies betreffende deze unieke producten. In onze blog over lekkages vindt u meer informatie over de beste opruimmaterialen voor uw omstandigheden.

Posted on 18 September 2018